Djävulsdoften ''En bladvändare som fångar''

03 November 16

Nu har recensionerna av Djävulsdoften börjat komma:

"Det här är en bladvändare som fångar, det är inget snack om saken. Kallentoft visar att han fortfarande är grym på cliffhangers och flörtandet inför nästa bok gör att man längtar till andra delen i den här serien."

David Ekström, Norran

"Mons Kallentoft är den hårdkokta kriminalgenrens främste svenska baner­förare. Tempot är snabbt, handlingen tidvis smutsig och ”hjältarna” inte så ädla som de kanske borde vara som rättvisans företrädare. Och huvudpersonen lider inte av någon vanlig sjuka som diabetes eller hjärtbesvär. Hon är bara en ren och skär missbrukare. Ibland när jag läser Kallentofts böcker så får jag en snabb association till den hårdkokta amerikanska genren med Mickey Spillane i spetsen. Men det är tveksamt om ens en amerikansk författare skulle låta sin huvudrollsinnehavare sjunka så långt ner i dyn som Kallentoft."

Rolf Asmundsson, Östra Småland

"Som ni kanske vet är detta min favoritserie. Mons Kallentoft tycker jag är fantastisk på alla sätt och vis och Malin Fors, huvudkaraktären, är spännande att få följa. Jag blir förundrad över hur en människa kan förstöra så mycket för sig själv, givetvis är det inte enkelt, det är hemskt. ... Ett läsmåste om man läst de tidigare böckerna. 4/5."

Olivias deckarhylla

"Trots att Malins Fors oftast befinner sig i en tät fylledimma är känslor och sinnen bara avtrubbade i mycket, mycket korta stunder. Ingen lindring står att finna, ens av alkoholen. Lukter, smaker, rädslor, allt som Malin ser, hör och känner förstärks och förmedlas knivskarpt i läsningen. I somliga kapitel formligen dryper ångesten om sidorna när man vänder blad.

   ... Som djupdykning ner i den avgrund där Malin Fors befinner sig tillsammans med sina demoner är "Djävulsdoften" nästan för bra. Det hela är ytterst plågsamt, både att läsa och att fundera på i efterhand."

Maria Neij, Corren, NT och VT

"Det har blivit en spännande, emellanåt djuplodande och ofta tänkvärd berättelse."

Björn Enman, DAST Magazine

Läs mer här:

Kommentarer (0)