Kallentoft firar 20 år som författare

01 October 20

I år firar jag 20 år som författare! 

Det har varit och är ett författarskap som är lika rastlöst som jag själv. 

Serien om kriminalkommissarie Malin Fors blev mitt stora genombrott, och har lästs världen över. Herkulesserien med hjälten Zack Herry likaså. Och så mina juveler, Se mig Falla och Hör mig viska, om tonårsdottern Emme som försvinner på Mallorca. 

Food Noir och Food Junkie, mina böcker om gastronomi, har älskats och hatas om vart annat, vilket för mig är det säkraste tecknet på sann kvalitet. 

I samband med 20-årsjubileet ges mina första två romaner, katapultprisbelönade Pesetas och Marbella Club ut på nytt som e- och ljudbok. Det är jag stolt över. Få böcker får ett så långt liv!  

Malin Fors ligger mig så klart extra varmt om hjärtat. Jag tröttnar aldrig på att skriva fram hennes liv. Nu finns Satanskäftarna ute! Den trettonde boken om Malin. Hon ställs inför svårare utmaningar både privat och i arbetet än någonsin tidigare. Det handlar om hatbrott och hänsynslöshet i läkemedelsbranschen, två skrämmande aktuella ämnen. 

Jag ser mig efter alla dessa år av absolut hängivet skapande mer som konstnär och författare än som människa.  

Ska man bli en sann författare måste man försaka massor av det andra tar för givet. Man måste lära sig älska ensamheten och att man för alltid är dömd till att stå vid sidan av, betrakta snarare än delta, se för att kunna skildra, lyssna för att kunna berätta spännande historier som tränger djupt in i läsarens själ. 

Många böcker har det blivit. 

Många fler ska det bli. 

Stort tack till alla er som köpt och läst mina böcker genom åren! 

Mons Kallentoft

Kommentarer (0)