NYHET! Satanskäftarna släpps i oktober

13 September 20

När SATANSKÄFTARNA öppnades för bokning på Bokus igår hamnade den genast på topp. Förboka du också, då får du hem min NYA kriminalroman om MALIN FORS om precis en månad.

Hör mig viska: "Toppklass!"

22 June 20

Lagom till sommaren kommer fler recensioner av HÖR MIG VISKA, här är några citat:

"Uppföljaren till Se mig falla drar oss ännu längre in i mörkret och låter språket spegla pappans desperata sökande efter dottern. Drabbande läsning.", GP

"Få är så skickliga som Mons Kallentoft att skildra ett slags inre inferno. ... Det har blivit en nervkittlande berättelse skriven på en feberhet prosa där Blancks förtvivlan känns långt efter avslutad läsning. Det märks tydligt att Kallentoft känner djupt med sin huvudperson.", Enköpings-Posten

"Skildringen av pappans psyke och alla tankar som rör sig i en trasig själ är bokens styrka; över huvud taget är Kallentofts språkbehandling enastående." Mariestadstidningen

"Mons Kallentoft håller stil och ton." Dalarnas Tidning

"Mons Kallentoft briljerar i denna bok med ett fint och poetiskt språk. ... Det är verkligen innovativt och intressant." DAST

"Spänning, förtvivlan, kärlek och samvete, alla känslor går att ta på i denna fullträff till bok. Språket och den målande beskrivningen av handlingen är i toppklass!" Bokens betyg


Läs mer här:

Hör mig viska: "En fullträff"

03 May 20

HÖR MIG VISKA, uppföljaren till SE MIG FALLA, är min senaste bok och den har just fått sina första recensioner. Här är några utdrag: 

"Mons Kallentoft berättar en spännande historia med fokus på hur mycket en förälder är beredd att offra för att hitta sitt barn. Även om det betyder att bryta mot lagen och ge sig i lag med korrupta poliser och skumma skurkar."

Ölandsbladet


"En fullträff, Kallentofts absolut bästa bok. Med en intrig som håller hela vägen och där allt faller på plats precis som det ska, i den absolut sista skälvande minuten av boken.

   Den är så välskriven, spännande och oförutsägbar. ... 

   Den lämnar mig inte oberörd.

En riktig bladvändare som du inte släpper förrän den är utläst. Du får spänning på hög nivå!"

Bokprataren


"Boken är välskriven, spännande, berörande, intensiv, och riktigt bra. Rekommenderar den varmt, precis som alla andra böcker av Mons Kallentoft."

Britt-Marie KullinAlbino: "Värdiga arvtagare till storheterna Sjöwall/Wahlöö"

03 November 19

Albino är nu ute i bokhandeln och har fått fina recensioner. Här är några citat: 


"Fascinerande, mörk & välskriven!" 

Jennys boklista 


"En rå, snabb och framför allt spännande bok."

Ljudboksbloggen


"Albino är Mons Kallentoft och Anna Karolina vassare än någonsin... Albino håller hög klass och är bland det bästa jag läst i år.  

Olivias deckarhylla 


"Värdiga arvtagare till storheterna Sjöwall/Wahlöö" 

Bibliotekstjänst 


"Komplicerad men intelligent intrig ställer krav på läsaren."

Karins boktips


"Detta är en spännande bok från första till sista sidan. Otäck, rå och oförutsägbar."

Zellys bokhylla


"Fartfylld, rå och framförallt spännande!"

En blogg för bokugglor


"Jag älskar den här bokserien, varje bok är så väl genomtänkt."

Bokraden


"Mycket spännande, rå, blodig, och oförutsägbar. Det här är verkligen en av mina favoritbokserier."

Bims blogg
Himmelskriket är etta på topplistan

04 September 19

Himmelskriket finns nu i pocket och har redan letat sig upp till topplistans förstaplats. Himmelskriket är min tolfte thriller med Malin Fors som polisinspektör. Topplistan gäller för pocketböcker vecka 34 och tillkännages av Svensk Förläggareföreningen. Här är tre utdrag ur recensioner:


"Kallentoft har en förmåga att balansera texten mellan polisutredning och Malins inte helt okomplicerade privatliv utan att något tar över. Jag läser lika mycket för att få upplösningen som för att se hur det ska går för en av mina favoritpoliser."

Maria Näslund, GöteborgsPosten


"Jag har skrivit det förr. Mons Kallentofts berättelser om Malin Fors, hennes tillkortakommanden på det privata planet med alkoholen och männen, men framgångar på det professionella är bland den bästa spänningsläsningen på svenska i dag.

     ”Himmelskriket” skiljer sig dock från de tidigare berättelserna genom den lågmäldheten som präglar brottet. Därför kommer också romanen så nära läsaren. Det handlar i grunden om helt vanliga människor, utan någon särskild brottslig bakgrund. Och egentligen utan något som helst ont uppsåt. Det kan ju hända i verkligheten, kanske här. Eller?"

Rolf Asmundsson, Östra Småland


"Som alltid är Kallentoft en skicklig skildrare av miljöer och stämningar, och denna gång har han dessutom skapat en oförutsägbar och ovanligt fängslande berättelse där inget är vad det vid en första anblick verkar."

Kerstin Bergman, Smålandsposten


 Läs om boken och fler recensionen här: