Signering av Eldjägarna

11 October 15

Snart kommer Eldjägarna ut i butikerna, och jag med den. Så här ser min lanseringturné ut:


Fredag 16/10 intervju i Radio P4 med Josefine Sundström klockan 07:30
Fredag 16/10 Linköping, signering på ICA Maxi klockan 15-17
Lördag 17/10 Linköping, signering på Bokmedia klockan 10-11, Akademibokhandeln City klockan 11:30-12:30 och Akademibokhandeln Tornby 14-15:30
Söndag 18/10 Katrineholm, framträdande på Bokens dag
Måndag 19/10 intervju i Radion P4 Extra 14:15-15:15
Tisdag 20/10 Sundsvall, signering på Akademibokhandeln klockan 18:30
Onsdag 21/10 Eksjö, signering på Eksjö bokhandel klockan 18:30
Torsdag 22/10 Göteborg, signering på Pocketshop klockan 9-10 och intervju i Radio P4 klockan 10:30
Torsdag 22/10 Halmstad, signering på Akademibokhandeln klockan 18:30

Väl mött!

''Nervepirrende''Jordstorm - nu i pocket

28 September 15

Nu finns Jordstorm ute i pocketformat. Här är en färsk recension - på norska:

"Dette er en av de mest nervepirrende kriminalromaner som Mons Kallentoft har skrevet.
Boken er handlingsmettet, med en bratt spenningskurve.
Den er rett og slett uhyggelig, og plottet er særdeles uventet.
Mons Kallentoft skriver på sin egen måte, som ingen andre gjør. Helt i fra sin første krim har han belyst historiene fra den dødes sted. Og det er nettopp dette som gjør krimhistoriene hans så uhyggelige.
...
Igjen, en høyst aktuell kriminalroman der fokuset rettes på Sverigedemokraterna.
Jeg klarte ikke å sove, så uhyggelig var den."
Heartart

Leon bidrar till Rädda Barnen

21 September 15

Från och med idag och under resten av året går överskottet från Bookmarks försäljning av Mons Kallentoft och Markus Luttemans bästsäljare Leon direkt till Rädda Barnen. Boken behandlar problematiken med ensamkommande flyktingbarn, och det är också den gruppen som pengarna ska hjälpa.

”Det känns bra att kunna göra en liten insats”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Förutom det obehagligt aktuella ämnet var det naturligt att välja Leon, eftersom det är vår mest säljande titel någonsin.”

”Det är skrämmande hur ofta verkligheten är värre än fiktionen”, säger Mons Kallentoft. ”Boken Leon baseras i hög grad på den brutala Herkulesmyten, men mycket av det vi ser idag är till och med hemskare.”

Leon är den fristående fortsättningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst på Herkules första stordåd, kampen mot det nemeiska lejonet. Den handlar bland annat om utanförskap och sårbarheten i att inte höra till ett sammanhang.

”Det är inte svårt att sätta sig in i den oerhörda utsattheten hos ett barn eller en tonåring som kommer ensam till ett främmande land”, säger Markus Lutteman. ”När jag nu läser om hur okända män lockar till sig ensamkommande barn som just anlänt till Stockholm känns det fruktansvärt obehagligt.”

Samlade intervjuer med Mons Kallentoft

29 August 15

Nu har jag samlat länkar till en mängd intervjuer med mig på samma ställe. Vissa är helt nya, andra gjordes för upp till tio år sedan. En av de senare är en lång intervju gjord av Jan Gradvall i tidningen Café. De flesta är i textform men på SR finns en radiointervju gjord av Ulf Elfving och på TV4play finns flera videoklipp med intervjuer från olika tillfällen, de flesta gjorda i soffan på Nyhetsmorgon.

Now you can find links to interviews in different languages at Books by Mons Kallentoft.

Foto: Thron Ullberg

Crime Time Gotland

05 August 15

If you are dying to meet me, Denise Mina, Lars Kepler, Anne Holt and 50 other crime writers this summer, book your four day festival pass for Crime Time Gotland next week.

Nu är det bara en vecka kvar till premiären av deckarfestivalen Crimetime Gotland! Den 13–16 augusti medverkar jag i Sveriges nya deckarfestival tillsammans med närmare 50 andra fantastiska författare i Visby. Det blir personliga författarmöten och seminarier, mordvandringar, brottsplatsundersökning med polisen, författarmiddagar, deckardrinkar och mycket mer! Hoppas vi ses där! Se hela dag för dag-programmet och boka biljetter här: www.crimetimegotland.se


Här är mitt program:

FREDAG 14 AUGUSTI

Kl 16.00–16.30 Donners Eventhall
Fängslande språk. Djupdykning mellan raderna med Håkan Nesser och Mons Kallentoft. I samtal med Magnus Utvik.

Kl 20.00–20.30 Festivalbaren, Clarion Hotel Wisby

Barsnack med Mons Kallentoft och Stefan Ahnhem. I samtal med Josefine Sundström.


LÖRDAG 15 augusti

Kl 10.45–11.30 Trädgårdsscenen, Clarion Hotel Wisby
Scandinavian Crime. Möt Anders de la Motte, Carin Gerhardsen, Mons Kallentoft och Catharina Ingelman- Sundberg, några av alla svenska författare som gjort stor succé utomlands. I samtal med Lena Stjernström, litterär agent.

Kl 12.15–12.45 Trädgårdsscenen, Clarion Hotel Wisby

På liv och död. Mons Kallentoft om sin hisnande resa med kommissarie Malin Fors och nya Herkulesserien. I samtal med Magnus Utvik.