Zack - Sveriges näst mest köpta bok

12 August 14

I juli var Zack Sveriges näst mest köpta bok, enligt Svensk Bokhandel. Nu är chansen stor att antalet sålda böcker ökar ytterligare när Adlibris Mondo har specialpris - 99 kr för såväl e-bok som ljudbok.

Passa gärna på att läsa Jan Gradvalls intervju med Mons i tidningen Café som nu finns publicerad på nätet i sin helhet: "Den svenska idyllen har mycket skit under ytan. Mons Kallentoft om inspirationen till nya deckaren."

Zack har fått flera fina intervjuer. Läs dem här!

Utvik om Zack: ''En otrolig spänning''

08 July 14

"Man ska läsa väldigt många kriminalböcker på sommaren" säger Magnus Utvik i Gomorron Sverige idag och tipsar om Zack (10 minuter in i klippet):

”Zack är väldigt driven, en duktig polis. Men han har ett problem, han lever ett skuggliv. Han är på rätt sida om lagen enda dagen och på natten utnyttjar han droger och befinner sig på olika svartklubbar. Och det ger ju en otrolig spänning i boken.”

”Kallentoft är ju en väldigt driven berättare …. Han har någonting som man måste ha, han har ju alltid en bra story. Han har personer som är väldigt psykiskt djupa, som är intressanta. Malin Fors är ju den poliskaraktären i svenska deckarfloden som jag mest av allt skulle vilja sitta och ta en öl med. Jag skulle nästan vara lite rädd för henne men hon är ju otroligt spännande."

”Zack är ju också en väldigt spännande kille. Han kommer från ganska påvra förhållanden, han befinner sig på båda sidor lagen, och han är ung och framåt. Det ger ju ett otroligt driv. Och nästan alltid när Kallentoft skriver har han ju alltid ett bra språk, det är poetiskt, det är känsligt.”

Signering i Stockholm och Linköping

23 June 14

På fredag, den 27/6 klockan 16:30, kommer jag och Markus Lutteman till Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm för att berätta om Zack.

Dagen efter, lördagen den 28/6, åker Markus vidare till Örebro och jag till Linköping för signering. Mig träffar ni på Ica Maxi 11:00, på Akademibokhandeln på Storgatan 12:30 och på Akademibokhandeln i Tornby 14:00.

Du har väl förresten sett trailern till boken? Annars se den här!


Uppdatering: Även på torsdag har jag signering i Linköping, nämligen på Bokmedia klockan 13:00. Väl mött!

Zack toppar topplistan

19 June 14

Zack toppar Adlibris topplista redan första försäljningsdagen. Tack alla läsare!

Nu finns Zack i butikerna!

16 June 14

Zack har släppts idag och blivit recenserad, och jag har blivit intervjuad av SVT, TV4, SR, SvD, GP, Corren, Sydsvenskan, Expressen och Aftonbladet. Läs här det som ligger ute nu, mer lär komma. Under sidan om Zack samlar jag allt som dyker upp. Håll till godo!


"Författarna frossar i grymheter, garnerade med lite hjärtedarr och balanserade av ett svalt, stringent språk. Viljan till psykologisk förklaring anas bakom gestalter och händelseförlopp. Ett hårt tuktat poetiskt inslag, förbehållet stjärnenätter och hisnande sommarmorgnar, skymtar.”

Inger Dahlman, Norrköpings Tidningar