Djävulsdoften: ''En riktig deckare''

27 November 16

Här är fler röster om Djävulsdoften: 

"Det är realistiskt, dramatiskt, svettigt, pulserande, fräckt och hard core; lite grand som staden själv, vars miljöer skildras med ett noggrant öga.

   Läge för ett hårt paket som julklapp? Här behövs ingen tvekan!"

C Lundh, Mariestads-Tidningen


"Mons Kallentoft kan som ingen annan bygga upp en spänning som gör att man fortsätter att läsa även om man bestämt att det är dags att sova. Och har man varit i Bangkok känner man verkligen igen pulsen, svetten och stöket. Härligt!"

Lena Jonsson, Skaraborgs Allehanda


"Mons Kallentoft är en svensk författare som skriver i en klass för sig. 
   Var fast redan efter första boken i serien om Malin Fors. Det är en blandning av känslomässig poesi och grymheter samtidigt som vardagslivet också gestaltas. Det är den blandningen som gör att Malin Fors har blivit en sån succéserie."

Elina, Ellybellybi


"En riktigt deckare"

Mats Garme, Ölandsbladet

Läs mer här:

Djävulsdoften ''En bladvändare som fångar''

03 November 16

Nu har recensionerna av Djävulsdoften börjat komma:

"Det här är en bladvändare som fångar, det är inget snack om saken. Kallentoft visar att han fortfarande är grym på cliffhangers och flörtandet inför nästa bok gör att man längtar till andra delen i den här serien."

David Ekström, Norran

"Mons Kallentoft är den hårdkokta kriminalgenrens främste svenska baner­förare. Tempot är snabbt, handlingen tidvis smutsig och ”hjältarna” inte så ädla som de kanske borde vara som rättvisans företrädare. Och huvudpersonen lider inte av någon vanlig sjuka som diabetes eller hjärtbesvär. Hon är bara en ren och skär missbrukare. Ibland när jag läser Kallentofts böcker så får jag en snabb association till den hårdkokta amerikanska genren med Mickey Spillane i spetsen. Men det är tveksamt om ens en amerikansk författare skulle låta sin huvudrollsinnehavare sjunka så långt ner i dyn som Kallentoft."

Rolf Asmundsson, Östra Småland

"Som ni kanske vet är detta min favoritserie. Mons Kallentoft tycker jag är fantastisk på alla sätt och vis och Malin Fors, huvudkaraktären, är spännande att få följa. Jag blir förundrad över hur en människa kan förstöra så mycket för sig själv, givetvis är det inte enkelt, det är hemskt. ... Ett läsmåste om man läst de tidigare böckerna. 4/5."

Olivias deckarhylla

"Trots att Malins Fors oftast befinner sig i en tät fylledimma är känslor och sinnen bara avtrubbade i mycket, mycket korta stunder. Ingen lindring står att finna, ens av alkoholen. Lukter, smaker, rädslor, allt som Malin ser, hör och känner förstärks och förmedlas knivskarpt i läsningen. I somliga kapitel formligen dryper ångesten om sidorna när man vänder blad.

   ... Som djupdykning ner i den avgrund där Malin Fors befinner sig tillsammans med sina demoner är "Djävulsdoften" nästan för bra. Det hela är ytterst plågsamt, både att läsa och att fundera på i efterhand."

Maria Neij, Corren, NT och VT

"Det har blivit en spännande, emellanåt djuplodande och ofta tänkvärd berättelse."

Björn Enman, DAST Magazine

Läs mer här:

Intervjuer om Djävulsdoften

09 October 16

Intervju i TV4 Nyhetsmorgon

”Malin Fors är en person som är fullkomligt i perioder utlämnad åt sina begär, vare sig det är sex, alkohol eller vad det kan vara. Och Bangkok, en sida av den staden är att det är begärets huvudstad i världen. Allting finns inom en armslängds avstånd, om du bara vill. För mig var det väldigt intressant, vad händer om jag tar den här personen och släpper ner henne i Bangkok när hon är som lägst som person och är mitt i sitt svarta. Det var ett intressant experiment för mig och väldigt roligt att skriva.” 


Intervju i P4 Radio Östergötland

”Jag är på helspänn mer eller mindre hela tiden. Både med det riktigt medvetna och det undermedvetna. Och jag känner när jag kommer till Linköping att jag är mer på min vakt, eller mer öppen, hela tiden.” 

Release för Djävulsdoften

04 October 16

Välkommen på releasefest för Djävulsdoften på Akademibokhandeln i Linköping på torsdag den 6 oktober 19:00. 

Hinner ni inte dit får ni ny chans att träffa mig på lördag, på Bokmedia 12:00-13:00 och Akademibokhandeln Tornby 14:00-15:30.

Onsdagen den 12 oktober 8:30 träffar ni mig på Akademibokhandeln Lundeq i Uppsala på författarsamtal, och på kvällen Akademibokhandeln i Karlstad med författarna Martin Österdahl och Stefan Ahnhem.

Har ni inte möjlighet att komma kan ni slå på teven på söndag den 9 oktober klockan 10:45 och se mig i TV4:s morgonsoffa.

Djävulsdoften på bokmässan

21 September 16

Snart börjar Bokmässan i Göteborg och där har du möjlighet att se mig vid två tillfällen. Det första på fredag klockan 16:30 när jag berättar om min kommande Malin Fors-deckare Djävulsdoften. Det andra på lördag klockan 10:00 när jag pratar om "Det kosmopolitiska berättandet" med min förläggare Karin Linge Nordh och min vän Martin Österdahl, som just debuterat med Be inte om nåd.

   Väl mött!