Hercules Series

Årets serie 2018: Herkulesserien av Mons Kallentoft & Anna Karolina // Boklysten

Herkulesserien är en ny romanserie fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd. Huvudpersonen Zack Herry är en komplex antihjälte med ett mörkt förflutet, som sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld.
    Till sitt yttre framstår Zack som en framgångsrik polis samtidigt som han jagas av inre demoner. På dagen fullgör han sina plikter och på natten lever han ett utsvävande liv för att stilla sina begär. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.


Herkulesmyten berättar om två tvillingar, med olika fäder, som blir bittra rivaler utan att känna till sin gemensamma bakgrund. Herkules, son till Zeus, är större, starkare och vackrare än sin dödliga tvillingbror. Men Zeus hustru Hera hatar Herkules och tvingar honom att utföra tolv uppdrag. Zack som är den första boken i Herkulesserien utgår fritt från Herkules stordåd att hämta de människoätande hästarna från kung Diomedes.


Med Herkulesserien har jag fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva ”den stora berättelsen”, en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge min, och i samarbetet med Markus Lutteman och sedan Anna Karolina kan jag kombinera min förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med min medförfattares sinne för precisa detaljer och högt tempo, och förmåga att gestalta komplexa karaktärer.


Sex böcker finns nu i Herkulesserien: Zack, Leon, Bambi, Heroine, Falco och Albino.