Den femte årstid (Denmark)

Den femte fritstående fortælling i Mons Kallentofts anmelderroste og populære serie om kriminalkommissær Malin Fors.

Maj måned viser sig fra sin mest omskiftelige side. Vinterens ulde forsøger stædigt at kvæle Linköpings spirende forårsvarme, da en børnefamilie trodser vejret og tager på skovtur. I skovens mosbund finder familien liget af en ung kvinde. Skræmmende velbevaret og midhandlet til uigenkendelighed.
   Pigen i skoven leder med det same kriminalkommissær Malin Fors' tanker tilbage til en henlagt sag om en anden ung kvinde, som har martreret Malin i årevis. Maria Murvall blev fundet i same skov for flere år tilbage, voldtaget og brutalt mishandlet. Hun lever endnu, men i sin egen verden. Sidder indespærret på en psykiatrisk afdeling på Vadstena Hospital og stirrer ind i væggen. Tavst.
   Undervejs i efterforskningen møder Malin en psykolog fra Lund. Han har mere at fortælle. Det ser ud til, at de unge kvinder er brikker i en mere omfattende forbrydelse. Men havd er det, der er så forfærdeligt, at ord ikke kan beskrive det? Det er en tørlagt, forelsket Malin Fors fast besluttet på at finde frem til, lige meget hvorhen det kan føre hende.

"Malin Fors fra Linköping Politi er nok svensk kriminalitteraturs mest usædvanlige undersøger: en selvforagtende, vedholdende ædruelig alkoholiker med et uhørt drive, empatisk på grænsen til at være besat og med tilstrækkeligt med sjælesår til at gøre hende constant uforudsigelig og interessant."

Sydsvenskan