Zack Herry, Stockholmspolisen

Read about ZACK HERRY in English here


Zack är den moderna Herkules, en trasig ung man med många hål att fylla, men också en briljans som utredare. Han är vacker, stark, nästan som en halvgud. Han slits av tvivel om sitt liv, sin barndom. Vem är jag? Vem ska jag bli? Hur ska jag erövra den här världen? Genial polis om dagen, narkoman och nattfjäril i Stockholms klubbliv om natten.

I böckerna om kriminalinspektör Zack Herry, Deniz Atkin, Douglas Juste och deras kollegor inom stockholmspolisen inspireras jag av myten om Herkules tolv stordåd. Målet är att skriva en bok om varje stordåd.

De första fyra böckerna i Zack-serien skrev jag med Markus Lutteman som medförfattare. Den femte och sjätte, Falco respektive Albino, skrev jag tillsammans med Anna Karolina, kriminalförfattare och före detta polis. 


"Den kritikerrosade serien om Zack Herry är en internationell succé som sålt i över 500 000 exemplar bara i Sverige. Inför del fem axlar deckarförfattaren Anna Karolina rollen som Mons Kallentofts medförfattare.
Femte delen i Zack-serien, Falco, släpps i juni 2018. Det är första boken av den nya författarduon Mons Kallentoft och Anna Karolina. Anna Karolina debuterade 2014 och nominerades samma år till Crimetimes debutantpris. Den 15 november släpper hon sin fjärde egna bok: Sjusiffrigt.
Mons Kallentoft säger: ”Anna Karolina kommer att spetsa det redan framgångsrika konceptet med sin erfarenhet som före detta polis och förmågan att spinna oväntade intriger.”"
Bookmark förlag


"Zack, denna fullständigt oemotståndliga superhjälte. Gudavacker med blonda lockar, stark och uthållig som en Marvel-hjälte, barnsligt omedveten om kriget mot sin egen personlighet, modig, dumdristig, evigt segerrik.
   Att sätta in en superhjälte av det här snittet i vår samtid och göra det riktigt bra och definitivt väldigt spännande, det är intressant. Där finns IS, förorten, den extrema segregationen i Stockholm, klubblivet där överklass och kriminalitet möts, mental ohälsa på vardagsnivå – allt i en intressant blandning som skapar en fond och en trovärdighet till gudasagorna."

Förförd av Zack, Issadissas blogg